Mos­terd-ro­ze­ma­rijn­kip met ko­kos­rijst

Het perfecte gerecht voor drukke dagen: in een kwartier toch een bijzonder gerecht op tafel.

(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het perfecte gerecht voor drukke dagen: in een kwartier toch een bijzonder gerecht op tafel. 4 personen
3 153

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de rijst met de kokosmelk, het water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de naaldjes van de rozemarijn fijn. Schep om en kook afgedekt op matig vuur in 12 min. gaar. Doe ondertussen de kipschnitzels met de rozemarijn, mosterd en olie in een kom. Pers de knoflook erboven en schep om. Breng op smaak met peper.
  2. Kook de broccoli in water met zout in 6 min. gaar. Verhit de grillpan en gril de kipschnitzels in 4 min. goudbruin en gaar.
  3. Verdeel de kip en rijst over de borden. Serveer met de broccoli.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Voeg aan de marinade nog 2 tl schenkhoning toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Mosterd-rozemarijnkip met kokosrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­terd-ro­ze­ma­rijn­kip met ko­kos­rijst

1
1
  • 275 g notenrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml kraanwater
  • 2 takjes rozemarijn

Breng de rijst met de kokosmelk, het water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de naaldjes van de rozemarijn fijn.

2
2
  • 370 g minikipfiletschnitzels
  • 1 el dijonmosterd
  • 3 el olijfolie

Schep om en kook afgedekt op matig vuur in 12 min. gaar. Doe ondertussen de kipschnitzels met de rozemarijn, mosterd en olie in een kom.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook erboven en schep om. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 600 g broccoliroosjes

Kook de broccoli in water met zout in 6 min. gaar.

5
5

Verhit de grillpan en gril de kipschnitzels in 4 min. goudbruin en gaar.

6
6

Verdeel de kip en rijst over de borden. Serveer met de broccoli.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Voeg aan de marinade nog 2 tl schenkhoning toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.