Su­per­snel­le vis­stoof

Zachte kabeljauw met groenten en kruiden: in een kwartier zit jij in de Provence.

(904)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Zachte kabeljauw met groenten en kruiden: in een kwartier zit jij in de Provence. 4 personen
3 904

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kabeljauw ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de wokgroente toe en draai het vuur hoog. Bak al omscheppend 2 min.
  2. Voeg de wijn, tomatensaus en Provençaalse kruiden toe en breng aan de kook.
  3. Snijd de vis in stukjes. Draai het vuur laag en leg de vis in de saus. Stoof afgedekt in 6 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de visstoof met het stokbrood.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 902 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Supersnelle visstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­snel­le vis­stoof

1
1
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 3 tenen knoflook

Laat de kabeljauw ontdooien. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Provençaalse wokgroente

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de wokgroente toe en draai het vuur hoog. Bak al omscheppend 2 min.

3
3
  • 100 ml droge witte wijn
  • 350 g tomato frito
  • 1 tl Provençaalse kruiden

Voeg de wijn, tomatensaus en Provençaalse kruiden toe en breng aan de kook.

4
4

Snijd de vis in stukjes. Draai het vuur laag en leg de vis in de saus. Stoof afgedekt in 6 min. gaar.

5
5
  • 1 stokbrood

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de visstoof met het stokbrood.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.