Gnoc­chi met kipsal­tim­boc­ca

Ziet er zo mooi uit, zou je ook best tijdens een etentje kunnen serveren. Nog snel klaar ook!

(194)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Ziet er zo mooi uit, zou je ook best tijdens een etentje kunnen serveren. Nog snel klaar ook! 4 personen
2 194

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Sla de minikipfiletschnitzels plat met het lemmet van een groot mes. Leg er een blaadje salie op en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte, leg er de kipfiletschnitzels op en rol op. Maak vast met een cocktailprikker.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipsaltimbocca in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg voor jus het water toe en roer de aanbaksels los.
  4. Verwarm ondertussen de pastasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten. Verdeel de rucola en cherrytomaten over een schaal en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Schep de gnocchi met de pastasaus op borden. Doe de kipsaltimbocca met de jus erbij en serveer met de rucola-tomatensalade.
video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 872 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met kipsaltimbocca

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met kipsal­tim­boc­ca

1
1
  • 500 g gnocchi

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g minikipfiletschnitzels
  • 8 blaadjes salie

Sla de minikipfiletschnitzels plat met het lemmet van een groot mes. Leg er een blaadje salie op en bestrooi met peper.

3
3
  • 4 plakken parmaham

Halveer de plakken ham in de lengte, leg er de kipfiletschnitzels op en rol op. Maak vast met een cocktailprikker.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 50 ml kraanwater

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipsaltimbocca in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg voor jus het water toe en roer de aanbaksels los.

5
5
  • 450 g pastasaus basilicum

Verwarm ondertussen de pastasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g rucola
  • 3 el olijfolie

Halveer de cherrytomaten. Verdeel de rucola en cherrytomaten over een schaal en besprenkel met de olie.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Schep de gnocchi met de pastasaus op borden. Doe de kipsaltimbocca met de jus erbij en serveer met de rucola-tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.