Zoet­zu­re fi­let­lap­jes met pak­soi

Bordje rijst met knapperige groenten: in een kwartiertje klaar

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Bordje rijst met knapperige groenten: in een kwartiertje klaar 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg water toe en breng aan de kook. Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken tot al het water is opgenomen.
  2. Verhit ondertussen olie in een hapjespan. Bestrooi de filetlapjes met peper en eventueel zout en bak ze in 2 min. bruin. Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm op laag vuur 3 min.
  3. Snipper de ui grof en de paksoi in repen. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui 1 min. Voeg de paksoi toe en bak in 1 min. knapperig.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de filetlapjes met zoetzure saus erbij. Serveer met de paksoi.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zoetzure filetlapjes met paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re fi­let­lap­jes met pak­soi

1
1
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g roerbakrijst
  • 600 ml kraanwater

Verhit olie in een wok. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg water toe en breng aan de kook.

2
2

Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken tot al het water is opgenomen.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g filetlapjes à la minute

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bestrooi de filetlapjes met peper en eventueel zout en bak ze in 2 min. bruin.

4
4
  • 550 g Chinese roerbaksaus zoetzuur

Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm op laag vuur 3 min.

5
5
  • 2 rode uien
  • 1 paksoi
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de ui grof en snijd de paksoi in repen. Verhit de olie in een wok en bak de ui 1 min. Voeg de paksoi toe en bak in 1 min. knapperig.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de filetlapjes met zoetzure saus erbij. Serveer met de paksoi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.