Na­si met rook­worst en sam­bal-ome­let

Oosterse maaltijd met een knipoog naar de Hollandse keuken. Het beste van twee werelden.

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Oosterse maaltijd met een knipoog naar de Hollandse keuken. Het beste van twee werelden. 4 personen
3 86

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm. Verhit olie in een wok en bak de rookworst op hoog vuur in 3 min. krokant.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper uit het pak wokgroente, halveer in de lengte en verwijder met een mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rijst, rode peper en groente toe aan de rookworst en roerbak op middelhoog vuur 5 min.
  3. Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ei aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin. Snijd de bosui in ragfijne ringetjes. Snijd de omelet in reepjes. Verdeel de omelet en bosui over de nasi. Serveer met de atjar.

bereidingstip:

Laat de rijst helemaal afkoelen voor een nog beter resultaat.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.031 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Nasi met rookworst en sambal-omelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si met rook­worst en sam­bal-ome­let

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

2
2
  • 1 rookworst
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de rookworst in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm. Verhit de olie in een wok en bak de rookworst op hoog vuur in 3 min. krokant.

3
3
  • 450 g nasi-bamigroente

Snijd het steeltje van de rode peper uit het pak nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
4

Voeg de rijst, rode peper en groente toe aan de rookworst en roerbak op middelhoog vuur 5 min.

5
5
  • 3 eieren
  • 2 tl sambal
  • 1 el zonnebloemolie

Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ei aan beide kanten op middelhoogvuur goudbruin.

6
6
  • 3 bosuien
  • 340 g atjar tjampoer

Snijd de bosui in ragfijne ringetjes. Snijd de omelet in reepjes. Verdeel de omelet en bosui over de nasi. Serveer met de atjar.

bereidingstip:

Laat de rijst helemaal afkoelen voor een nog beter resultaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.