Ge­roos­ter­de sprui­ten met kriel & pe­can­no­ten

Spruiten uit de oven, met noten, krieltjes en ricotta. Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

(343)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Spruiten uit de oven, met noten, krieltjes en ricotta. Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. 4 personen
3 343

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de knoflook fijn en halveer de spruiten. Hak de noten grof. Snijd de krieltjes in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Meng de krieltjes in een kom met de tijm, spruiten, spekreepjes, knoflook en pecannoten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel met een eetlepel de ricotta over de aardappelen en spruiten. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 877 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde spruiten met kriel & pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de sprui­ten met kriel & pe­can­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 750 g kleine spruiten
  • 115 g gezouten pecannoten

Snijd de knoflook fijn en halveer de spruiten. Hak de noten grof.

3
3
  • 500 g krieltjes
  • 7½ g tijm

Snijd de krieltjes in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

4
4
  • 100 g spekreepjes

Meng de krieltjes in een kom met de tijm, spruiten, spekreepjes, knoflook en pecannoten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 250 g ricotta

Verdeel met een eetlepel de ricotta over de aardappelen en spruiten. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.