Oos­ter­se boe­ren­kool­stamp

Boerenkool gaat op de Aziatische toer met boemboe, kokosmelk, hoisinsaus en sesamzaad.

(222)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Boerenkool gaat op de Aziatische toer met boemboe, kokosmelk, hoisinsaus en sesamzaad. 4 personen
3 222

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe met de boemboe in een ruime pan met water en kook in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de speklapjes en schep om met de hoisin woksaus.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Voeg, als het water van de aardappelen 10 min. kookt, de boerenkool toe. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in ringetjes en meng door de stamppot. Serveer de boerenkool met de speklapjes en bestrooi met het sesamzaad.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Oosterse boerenkoolstamp

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se boe­ren­kool­stamp

1
  • 1.2 kg kruimige aardappelen
  • 100 g boemboe groene curry

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe met de boemboe in een ruime pan met water en kook in 20 min. gaar.

2
  • 4 speklapjes
  • 2 el hoisin woksaus

Halveer ondertussen de speklapjes en schep om met de hoisin woksaus.

3
  • 2 el sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord.

4
  • 600 g boerenkool

Voeg, als het water van de aardappelen 10 min. kookt, de boerenkool toe.

5
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

6
  • 200 ml kokosmelk

Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosui in ringetjes en meng door de stamppot. Serveer de boerenkool met de speklapjes en bestrooi met het sesamzaad. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.