Rund­vlees­pas­tei­tjes

Je vult het deeg met kruidig stoofvlees. Van dit hapje blíjf je eten.

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje Je vult het deeg met kruidig stoofvlees. Van dit hapje blíjf je eten. 24 stuks
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • portioneerring
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak het spek uit in 3 min.Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 x 2 cm en bestrooi met het bloem. Voeg toe aan het spek en bak in 5 min. rondom bruin.
  2. Snijd de paprika in blokjes en knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Voeg de paprika, knoflook, rode peper, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de worcestershiresauce en bouillon toe. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan in 2 uur en 30 min. op laag vuur gaar stoven. Roer regelmatig.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met de portioneerring lapjes van Ø 7 cm uit het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Klop het ei los. Schep op elk deegrondje wat vlees en bestrijk de randen met ei. Vouw dubbel tot een halve maan en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met de rest van het ei. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Serveer warm, lauw of koud.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 214 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rundvleespasteitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rund­vlees­pas­tei­tjes

1
1
  • 100 g spekreepjes

Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak het spek uit in 3 min.

2
2
  • 500 g rib-runderlappen
  • 1 el bloem

Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 x 2 cm en bestrooi met de bloem. Voeg toe aan het spek en bak in 5 min. rondom bruin.

3
3
  • 2 rode paprika's
  • 2 tenen knoflook

Snijd de paprika in blokjes en knoflook fijn.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl milde paprikapoeder

Voeg de paprika, knoflook, rode peper, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig.

6
6
  • 1 el worcestershiresauce
  • 400 ml runderbouillon (van tablet)

Voeg de worcestershiresauce en bouillon toe.

7
7

Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan in 2 uur en 30 min. op laag vuur gaar stoven. Roer regelmatig.

8
8
  • 1½ rol bladerdeeg vers
  • 1 el bloem

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

9
9

Steek met de portioneerring lapjes van Ø 7 cm uit het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

10
10
  • 1 ei

Klop het ei los. Schep op elk deegrondje wat vlees en bestrijk de randen met ei. Vouw dubbel tot een halve maan en druk de randen aan met een vork.

11
11

Bestrijk de bovenkant met de rest van het ei. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Serveer warm, lauw of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.