Cous­cous­schuit­jes

Zin in een chic hapje? Ovengeroosterde groenten met noten en couscous op blaadjes babyromaine.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Zin in een chic hapje? Ovengeroosterde groenten met noten en couscous op blaadjes babyromaine. 12 personen
3 31

Ingrediënten

12 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een kom. Pel de uien en snijd in parten. Doe ook in de kom.Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en doe de helften in de kom.
  2. Meng de olie, azijn en koriander en schep om met de groenten. Bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
  3. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk de groentebouillon erover. Dek af en laat 10 min. staan. Roer los met een vork. Meng de olie, azijn en honing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes munt in reepjes en hak de walnoten grof.
  4. Neem de groenten uit de oven en schep met de noten en munt door de couscous. Haal de blaadjes sla los en verdeel over een grote schaal. Schep de couscous in de slablaadjes.

bereidingstip:

Je kunt de couscous 1 dag van tevoren bereiden. Schep de noten en munt vlak voor het serveren erdoor. Serveer op kamertemperatuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Couscousschuitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­schuit­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een kom. Pel de uien en snijd in parten. Doe ook in de kom.

3
3
  • 200 g cherrytomaten

Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en doe de helften in de kom.

4
4
  • 3 el koolzaadolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)

Meng de olie,azijn en koriander en schep om met de groenten. Bestrooi royaal met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.

6
6
  • 100 g couscous
  • 125 ml hete groentebouillon (van tablet)

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk de groentebouillon erover. Dek af en laat 10 min. staan.

7
7
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 el honing

Roer los met een vork. Meng de rest van de olie en azijn en de honing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 15 g munt
  • 50 g gezouten walnoten

Snijd de blaadjes munt in reepjes en hak de walnoten grof.

9
9
  • 2 kroppen babyromainesla

Neem de groenten uit de oven en schep met de noten en munt door de couscous. Haal de blaadjes sla los en verdeel over een grote schaal.

10
10

Schep de couscous in de slablaadjes.

bereidingstip:

Je kunt de couscous 1 dag van tevoren bereiden. Schep de noten en munt vlak voor het serveren erdoor. Serveer op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.