Oven­scho­tel met ge­hakt en ro­de­kool

De schotel staat binnen 20 minuten in de oven. Om er daarna lekker lang van te genieten.

(368)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De schotel staat binnen 20 minuten in de oven. Om er daarna lekker lang van te genieten. 4 personen
2 368

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • pureeknijper
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het karwijzaad en de rodekool toe en laat in 5 min. warm worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer met de pureeknijper of -stamper. Voeg de melk en appel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in kleine klontjes over. Bak ca. 30 min in de oven.
video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 231 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met gehakt en rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ge­hakt en ro­de­kool

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt

Verhit ondertussen de olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 tl karwijzaad
  • 600 g gesneden rodekool

Voeg het karwijzaad en de rodekool toe en laat in 5 min. warm worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
5
  • 2 zoete en aromatische appels
  • 150 ml melk

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verwarm de melk.

6
6

Giet de aardappelen af en pureer met de pureestamper of -knijper. Voeg de melk en appel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 4 el paneermeel
  • 40 g boter

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in kleine klontjes over.

8
8

Bak ca. 30 min in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.