Ge­gra­ti­neer­de wit­lof met peer, gei­ten­kaas en spek­jes

Uit de oven nieuwe stijl: met geitenkaas, spek en tijm.

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Uit de oven nieuwe stijl: met geitenkaas, spek en tijm. 4 personen
3 105

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur in 5 min. krokant.
  2. Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronkjes in de lengte. Verwijder de harde kern. Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne partjes. Vet de ovenschaal in. Leg het witlof erin, met de snijkant naar onderen. Leg de partjes peer ertussen.
  3. Verdeel de spekjes en alleen de blaadjes van de tijm over het witlof en de peer en verdeel de kaas erover. Besprenkel met het boomgaardsap. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 744 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde witlof met peer, geitenkaas en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de wit­lof met peer, gei­ten­kaas en spek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 125 g magere spekreepjes

Bak de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur in 5 min. krokant.

3
3
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronkjes in de lengte. Verwijder de harde kern.

4
4
  • 2 handperen

Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne partjes.

5
5
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de ovenschaal in. Leg het witlof erin, met de snijkant naar onderen. Leg de partjes peer ertussen.

6
6
  • 7½ g tijm
  • 150 g zachte geitenkaas met honing 45+

Verdeel de spekjes en alleen de blaadjes van de tijm over het witlof en de peer en verdeel de kaas erover.

7
7
  • 60 ml boomgaardsap appel

Besprenkel met het boomgaardsap. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.