Wit­lof met groe­ne cur­ry

Curry die je in 20 minuten maakt. Verrassend met witlof.

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Curry die je in 20 minuten maakt. Verrassend met witlof. 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van het witlof en verwijder met een scherp mes de harde kern. Snijd het lof in repen van 2 cm breed.
  2. Snijd de kip in stukjes van 1½ x 1½ cm. Verhit de olie in een wok en bak de kip op hoog vuur in 3 min. bruin. Voeg de boemboe en wokgroente toe en roerbak 3 min. Doe het witlof erbij en roerbak 2 min. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en verwarm op laag vuur 3 min. Breng op smaak met zout.
  3. Snijd de koriander grof en strooi over de curry.

combinatietip:

Lekker met notenrijst.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 326 mg
  • vezels 41 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Witlof met groene curry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met groe­ne cur­ry

1
1
  • 400 g witlof

Snijd de onderkant van het witlof en verwijder met een scherp mes de harde kern. Snijd het lof in repen van 2 cm breed.

2
2
  • 300 g kipdijfilet
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de kip in stukjes van 1½ x 1½ cm. Verhit de olie in een wok en bak de kip op hoog vuur in 3 min. bruin.

3
3
  • 100 g boemboe groene curry
  • 400 g Chinese wokgroente

Voeg de boemboe en wokgroente toe en roerbak 3 min. Doe het witlof erbij en roerbak 2 min.

4
4
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en verwarm op laag vuur 3 min. Breng op smaak met zout.

5
5
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof en strooi over de curry.

combinatietip:

Lekker met notenrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.