Pas­ti­naaksoep met kas­tan­je­cham­pig­nons

Ideaal hoofdgerecht voor koude dagen: heerlijk dikke soep met paddenstoelen en een schep crème fraîche met dille.

(294)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ideaal hoofdgerecht voor koude dagen: heerlijk dikke soep met paddenstoelen en een schep crème fraîche met dille. 4 personen
3 294

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook pastinaak in 10 min. gaar.
  2. Kook ondertussen de eieren in 6.5 min bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee.
  3. Roer ondertussen de dille door de crème fraîche. Breng op smaak met peper. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Halveer de eieren en leg in de soep. Verdeel de champignons erover en schep er wat crème fraîche op.

combinatietip:

Lekker met meergranen boulongne stokbrood.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.729 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pastinaaksoep met kastanjechampignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ti­naaksoep met kas­tan­je­cham­pig­nons

1
1
  • 400 g pastinaken
  • 2 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en de knoflook 1 min.

2
2
  • 1½ liter groentebouillon

Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 10 min. gaar.

3
3
  • 4 eieren
  • 250 g kastanjechampignons

Kook ondertussen de eieren in 6.5 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Snijd de champignons in kwarten.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee.

5
5
  • 1 tl gedroogde dille
  • 125 g crème fraîche

Roer ondertussen de dille door de crème fraîche. Breng op smaak met peper. Pureer de soep met de staafmixer.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Halveer de eieren en leg in de soep. Verdeel de champignons erover en schep er wat crème fraîche op.

combinatietip:

Lekker met meergranen boulongne stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.