Brit­se ge­hakt­pas­tei­tjes met pas­ti­naak

Het crunchy bladerdeeg met de kruidige gehaktvulling is om van te watertanden.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Het crunchy bladerdeeg met de kruidige gehaktvulling is om van te watertanden. 6 personen
3 167

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en rasp grof. Snipper de ui en snijd de selderij fijn.
  2. Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes. Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker bij een stamppot of bij aardappelpuree en een groene salade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 325 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Britse gehaktpasteitjes met pastinaak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brit­se ge­hakt­pas­tei­tjes met pas­ti­naak

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g pastinaken
  • 1 ui
  • 10 g selderij

Schil de pastinaak en rasp grof. Snipper de ui. Snijd de selderij fijn.

3
3
  • 300 g rundergehakt
  • 2 el worcestershiresauce
  • 2 tl milde paprikapoeder

Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 6 plakjes bladerdeeg

Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes.

5
5

Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 1 ei

Klop het ei los. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker bij een stamppot of bij aardappelpuree en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.