In­di­a­se brui­ne­bo­nen­soep

Holland ontmoet India in deze soep met bruine bonen, currypasta en kokosmelk.

(348)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Holland ontmoet India in deze soep met bruine bonen, currypasta en kokosmelk. 4 personen
3 348

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Schep de currypasta erdoor. Spoel de bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water. Voeg met het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
  2. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en de koriander erdoor.

bereidingstip:

Je kunt deze soep 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 624 mg
  • vezels 20 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indiase bruinebonensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se brui­ne­bo­nen­soep

1
  • 2 uien
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min.

2
  • 3 el milde Indiase currypasta
  • 800 g Hollandse bruine bonen
  • 400 g kikkererwten
  • 1 liter kraanwater

Schep de currypasta erdoor. Spoel de bruine bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water. Voeg met het water toe aan de ui. Breng aan de kook.

3

Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.

4
  • 3 tomaten
  • 15 g koriander

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof.

5
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en de koriander erdoor.

6

Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt deze soep 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.