Oven­f­rit­ta­ta met win­ter­groen­ten

Eigenlijk een grote omelet, maar dan uit de oven. Met winterpeen, biet en zoete aardappel.

(242)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Eigenlijk een grote omelet, maar dan uit de oven. Met winterpeen, biet en zoete aardappel. 4 personen
3 242

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en bieten in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Schil de zoete en vastkokende aardappelen en snijd ook deze brunoise. Snijd de uien in partjes. Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden, snijd fijn en schep om met de olie.
  2. Doe de groenten en de aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Bak de groenten en aardappelen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Neem de schaal uit de oven, laat de oven aan staan. Schep de groenten om en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de frittata nog ca. 15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 271 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Ovenfrittata met wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­f­rit­ta­ta met win­ter­groen­ten

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 250 g winterpeen
  • 250 g gekookte bieten

Schil de winterpeen en bieten en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

3
  • 2 zoete aardappelen
  • 4 vastkokende aardappelen

Schil de zoete en vastkokende aardappelen en snijd ook deze brunoise.

4
  • 2 uien
  • 6 el zonnebloemolie
  • 20 g Italiaanse kruiden

Snijd de uien in partjes. Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden, snijd fijn en schep om met de olie.

5

Doe de groenten en de aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi royaal met peper en eventueel zout.

6

Bak de groenten en aardappelen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

7
  • 8 eieren

Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Neem de schaal uit de oven, laat de oven aan staan.

8

Schep de groenten om en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de frittata nog ca. 15 min.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.