Ven­kel­sa­la­de met si­naas­ap­pel en ro­zij­nen

Lekker licht en fris bijgerecht met flinterdunne rauwe venkel.

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Lekker licht en fris bijgerecht met flinterdunne rauwe venkel. 4 personen
3 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel 2/3 van de sinaasappelen en pers de andere uit. Snijd de gepelde sinaasappelen met een scherp mes in dunne plakken. Verwijder het groen van de venkelknol en houd apart. Snijd de onderste cm van de venkel af en snijd de knol in flinterdunne plakjes.
  2. Meng het sinaasappelsap met de mosterd en olie. Voeg de rozijnen toe. Meng de venkel- en sinaasappelplakken en schep op een platte schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met het venkelgroen.

bereidingstip:

Je kunt deze salade ½ dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast of op kamertemperatuur.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 7 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Venkelsalade met sinaasappel en rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­sa­la­de met si­naas­ap­pel en ro­zij­nen

1
1
  • 3 handsinaasappels

Pel 2/3 van de sinaasappelen en pers de andere uit. Snijd de gepelde sinaasappelen met een scherp mes in dunne plakken.

2
2
  • 1 venkelknol

Verwijder het groen van de venkelknol en houd apart. Snijd de onderste cm van de venkel af en snijd de knol in flinterdunne plakjes.

Tip: Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 2 tl fijne mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 2 el blanke rozijnen

Meng het sinaasappelsap met de mosterd en olie. Voeg de rozijnen toe.

4
4

Meng de venkel- en sinaasappelplakken en schep op een platte schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met het venkelgroen.

bereidingstip:

Je kunt deze salade ½ dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.