Zup­pa in­gle­se

Dit nagerecht met brioche en vanillevla maak je in een kwartier. Daarna een uurtje wachten. Als je kunt.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Dit nagerecht met brioche en vanillevla maak je in een kwartier. Daarna een uurtje wachten. Als je kunt. 4 personen
3 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen op een voetje
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de brioche in plakjes en bedek de bodem van de glazen ermee. Besprenkel de brioche met de frambozensap. Verdeel de frambozen en rode bessen erover. Vul elk glas met slagroomvla. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Trek met de chocoladeschrijfstift 6 lijntjes van chocoladesaus over de vla. Trek met de satéprikker lijntjes dwars op de chocoladelijntjes zodat een mooi patroon ontstaat en serveer.

combinatietip:

Lekker met extra marsala (zoete Italiaanse wijn). Meng 50 ml met 50 ml frambozensap en besprenkel de brioche ermee.

bewaartip:

Je kunt de zuppa inglese 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Trek vlak voor het serveren de lijntjes chocoladesaus over de vla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Zuppa inglese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zup­pa in­gle­se

1
1
  • 200 g brioche

Snijd de brioche in plakjes en bedek de bodem van de glazen ermee.

2
2
  • 100 ml frambozensap

Besprenkel de brioche met de frambozensap.

3
3
  • 100 g frambozen
  • 100 g rode bessen
  • 200 ml vanillevla

Verdeel de frambozen en rode bessen erover. Vul elk glas met slagroomvla. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

4
4
  • 1 chocoladeschrijfstift

Trek met de chocoladeschrijfstift 6 lijntjes van chocoladesaus over de vla.

5
5

Trek met de satéprikker lijntjes dwars op de chocoladelijntjes zodat een mooi patroon ontstaat en serveer.

combinatietip:

Lekker met extra marsala (zoete Italiaanse wijn). Meng 50 ml met 50 ml frambozensap en besprenkel de brioche ermee.

bewaartip:

Je kunt de zuppa inglese 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Trek vlak voor het serveren de lijntjes chocoladesaus over de vla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.