Can­tuc­ci­ni met pis­ta­che en ven­kel­zaad

Het venkelzaad geeft deze krokante koekjes een zachte anijssmaak.

  • nagerecht
  • 40 stuks
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Het venkelzaad geeft deze krokante koekjes een zachte anijssmaak. 40 stuks
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de suiker, bloem, het bakmeel en zout in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Voeg toe aan het mengsel. Roer met een vork de eieren en honing erdoor. Hak de gepelde pistachenoten en amandelen grof. Meng samen met het venkelzaad door het deeg. Kneed even door met wat bloem aan je handen. Vorm van het deeg ‘broodjes’ van 2 cm hoog en 4 cm breed.
  2. Bak ze ca. 15 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Snijd elk deegbroodje in 10 plakjes van 1 cm dik. Leg de cantuccini terug op de bakplaat en bak ze in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

combinatietip:

Serveer met een pittige espresso.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 42 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Cantuccini met pistache en venkelzaad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­tuc­ci­ni met pis­ta­che en ven­kel­zaad

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 150 g rietsuiker
  • 150 g bloem
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout

Meng de suiker, bloem, het bakmeel en zout in een kom.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Voeg toe aan het mengsel.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 3 eieren
  • ½ el honing
  • 95 g ongezouten pistachenoten
  • 100 g geroosterde amandelen
  • 1 tl venkelzaad

Roer met een vork de eieren en honing erdoor. Hak de gepelde pistachenoten en amandelen grof. Meng samen met het venkelzaad door het deeg.

5
5

Kneed even door met wat bloem aan je handen.

6
6

Vorm van het deeg ‘broodjes’ van 2 cm hoog en 4 cm breed.

7
7

Bak ze ca. 15 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.

8
8

Snijd elk deegbroodje in 10 plakjes van 1 cm dik. Leg de cantuccini terug op de bakplaat en bak ze in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

9
9

Laat de koekjes helemaal afkoelen.

combinatietip:

Serveer met een pittige espresso.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.