Zoe­te­aard­ap­pel­gra­tin met bos­ui

Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas.

(281)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas. 4 personen
3 281

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal (25 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.
  2. Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout. Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

bewaartip:

Je kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen, snijd in porties en bewaar in de koelkast. Verwarm in 20 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoeteaardappelgratin met bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te­aard­ap­pel­gra­tin met bos­ui

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

3
3
  • 3 bosuitjes

Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes.

4
4
  • 1 rode peper

Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl zout

Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout.

6
6
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

bewaartip:

Je kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen, snijd in porties en bewaar in de koelkast. Verwarm in 20 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.