Mal­se en­tre­co­te aan het stuk met twee sal­sa's

Imposant hoofdgerecht met een saus van rode paprika en een saus van kruiden en augurk.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 40 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Imposant hoofdgerecht met een saus van rode paprika en een saus van kruiden en augurk. 4 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • staafmixer
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de entrecote in 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C. Leg voor de romesco de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze ca. 25 min. in de oven. Ze mogen zwart blakeren.
  2. Neem uit de oven, doe in een plastic zak en sluit af. Laat 30 min. staan. Zo kun je de paprika’s makkelijker pellen. Pel de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Doe het vruchtvlees in een kom. Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit en doe bij de paprika in de kom. Voeg de amandelen, komijn, 1/3 van de olijfolie, knoflook en rode wijnazijn toe en pureer met de staafmixer tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Pel de sjalot en pluk de blaadjes van de peterselie. Doe voor de salsa verde de sjalot, augurk, kruiden, dragonazijn en de rest van de olijfolie in een kom. Pureer met de staafmixer tot een dikke salsa. Meng de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit 3 el olie in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom aan. Leg het in een ovenschaal en steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees. Bak het vlees 25-30 min. in de oven of tot de kerntemperatuur 55 °C is.
  5. Verpak het vlees los in aluminiumfolie. Laat 10 min. buiten de oven rusten. Snijd op de draad in plakken en serveer met de romesco en de salsa verde.

combinatietip:

Lekker met zoete-aardappelgratin. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 562 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Malse entrecote aan het stuk met twee salsa's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se en­tre­co­te aan het stuk met twee sal­sa's

1
1
  • 1 malse entrecote aan het stuk

Laat de entrecote in 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 2 rode paprika's

Leg voor de romesco de paprika’s in de ovenschaal en rooster ze ca. 25 min. in de oven. Ze mogen zwart blakeren.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo

01:07 min.

3
3

Neem uit de oven, doe in een plastic zak en sluit af. Laat 30 min. staan. Zo kun je de paprika’s makkelijker pellen.

4
4

Pel de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Doe het vruchtvlees in een kom.

5
5
  • ½ snee witbrood
  • 50 ml melk

Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit en doe bij de paprika in de kom.

6
6
  • 30 g oven roasted amandelen
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 25 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el rodewijnazijn

Voeg de amandelen, komijn, olijfolie, knoflook en rodewijnazijn toe en pureer met de staafmixer tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 1 sjalot
  • 10 g platte peterselie
  • 50 g augurken pittig
  • 7½ g verse dille
  • 7½ g koriander
  • 2 el dragonazijn
  • 50 ml olijfolie

Pel de sjalot en haal de blaadjes van de peterselie. Doe voor de salsa verde de sjalot, augurk, kruiden, dragonazijn en olie in een kom.

8
8
  • 2 el kappertjes

Pureer met de staafmixer tot een dikke salsa. Meng de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.

9
9
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom aan.

10
10

Leg het in de ovenschaal en steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.

11
11

Bak het vlees 25-30 min. in de oven of tot de kerntemperatuur 55 °C is.

12
12

Verpak het vlees los in aluminiumfolie. Laat 10 min. buiten de oven rusten.

13
13

Snijd op de draad in plakken en serveer met de romesco en de salsa verde.

combinatietip:

Lekker met zoete-aardappelgratin. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.