Pom­poen­taar­tjes met blauw­a­der­kaas

Chic hoofdgerecht met kaas en noten.

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Chic hoofdgerecht met kaas en noten. 4 personen
3 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 springvormen (Ø 12 cm)
  • bakkwast

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de springvormpjes in met wat olie. Halveer elk vel filodeeg in de breedte. Vouw de halve vellen dubbel. Bestrijk alle vellen met de bakkwast aan weerszijden met olie. Leg in elk vormpje 1 dubbelgevouwen vel filodeeg, draai de vormpjes een kwartslag en leg er een 2e vel op. Laat het deeg iets over de rand hangen.
  2. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een kom. Snijd de cambozola in stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Meng de kaas en tijm door de pompoen. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Klop de eieren los met (versgemalen) peper en zout en verdeel over de vormpjes. Strooi de noten erover.
  3. Vouw het overhangende filodeeg terug over de vulling. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pompoentaartjes met blauwaderkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­taar­tjes met blauw­a­der­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 el olijfolie

Vet de springvormpjes in met wat olie.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 4 vellen vers filodeeg

Halveer elk vel filodeeg in de breedte. Vouw de halve vellen dubbel. Bestrijk alle vellen met de bakkwast aan weerszijden met olie.

4
4

Leg in elk vormpje 1 dubbelgevouwen vel filodeeg, draai de vormpjes een kwartslag en leg er een 2e vel op. Laat het deeg iets over de rand hangen.

5
5
  • 500 g pompoen

Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een kom.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

6
6
  • 150 g cambozola
  • 7½ g verse tijm

Snijd de cambozola in stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Meng de kaas en tijm door de pompoen. Verdeel het mengsel over de vormpjes.

7
7
  • 4 eieren
  • 20 g ongezouten pecannoten

Klop de eieren los met (versgemalen) peper en zout en verdeel over de vormpjes. Strooi de noten erover.

8
8

Vouw het overhangende filodeeg terug over de vulling. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.