Var­kens­sa­té met snel­le rauw­kost

Feestelijke spiesjes om mee te gourmetten.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Feestelijke spiesjes om mee te gourmetten. 4 personen
2 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 (bamboe) cocktailprikkers
  • gourmetstel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenshaas in blokjes en de knoflook fijn. Meng de varkenshaas met de ketjap, chilisaus en knoflook. Marineer afgedekt minimaal 1 uur.
  2. Rijg de varkenshaas aan de prikkers. Meng de komkommerrauwkost met de rauwkost Amsterdamse ui en verdeel over een schaal. Bestrooi met de pinda's. Bak de varkenssaté op de hete bakplaat van het gourmetstel in 5 min. bruin en vanbinnen rosé.
  3. Bereid ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté met de satésaus en de rauwkost.

variatietip:

Geef de satésaus een fris accent en voeg 2 in blokjes gesneden halve perziken (blik) toe.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Varkenssaté met snelle rauwkost

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­sa­té met snel­le rauw­kost

1
1
  • 250 g varkenshaas
  • 1 teen knoflook

Snijd de varkenshaas in blokjes en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el zoete chilisaus
  • 2 el ketjap manis

Meng de varkenshaas met de ketjap, chilisaus en knoflook. Marineer afgedekt minimaal 1 uur.

3
3
  • 50 g gezouten pinda's
  • 300 g rauwkost Amsterdamse ui
  • 250 g rauwkost compleet komkommer salade

Rijg de varkenshaas aan de prikkers. Meng de komkommerrauwkost met de rauwkost Amsterdamse ui en verdeel over een schaal. Bestrooi met de pinda's.

4
4

Bak de varkenssaté op de hete bakplaat van het gourmetstel in 5 min. bruin en vanbinnen rosé.

5
5
  • 250 g satésaus

Bereid ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté met de satésaus en de rauwkost.

variatietip:

Geef de satésaus een fris accent en voeg 2 in blokjes gesneden halve perziken (blik) toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.