Ro­ze­ma­rijn­bouil­lon met pad­den­stoe­len

Deze rijkgevulde bouillon maak je in een kwartier!

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Deze rijkgevulde bouillon maak je in een kwartier! 4 personen
3 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paddenstoelen in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de paddenstoelen 2 min. Roer de knoflook erdoor. Voeg de bouillon, drie potten water per pot bouillon en de rozemarijn toe en breng aan de kook.
  2. Laat de bouillon 5 min. op hoog vuur trekken. Snijd ondertussen het ongebakken brood in sneetjes. Rooster de ongebakken sneetjes stokbrood krokant in de broodrooster (crostini) en beleg ze met de roquefort.
  3. Breng de rozemarijnbouillon op smaak met peper. Verwijder de takjes rozemarijn en schep de bouillon in de kommen. Serveer met de pittige crostini.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 2.030 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Rozemarijnbouillon met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze­ma­rijn­bouil­lon met pad­den­stoe­len

1
1
  • 150 g paddenstoelen seizoensmelange
  • 1 teen knoflook

Snijd de paddenstoelen in stukjes en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de paddenstoelen 2 min. Roer de knoflook erdoor.

3
3
  • 1050 ml kraanwater
  • 2 takjes rozemarijn
  • 350 ml krachtbouillon rundvlees

Voeg de bouillon, drie potten water per pot bouillon en de rozemarijn toe en breng aan de kook.

4
4
  • 1 meergranen boulogne stokbrood

Laat de bouillon 5 min. op hoog vuur trekken. Snijd ondertussen het ongebakken brood in sneetjes.

5
5
  • 100 g roquefort

Rooster de ongebakken sneetjes stokbrood krokant in de broodrooster (crostini) en beleg ze met de roquefort.

6
6

Breng de rozemarijnbouillon op smaak met peper. Verwijder de takjes rozemarijn en schep de bouillon in de kommen. Serveer met de pittige crostini.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.