Kar­bo­na­de met cran­ber­ry-tijm­saus

lekker fruitig, lekker kruidig: een bijzonder gerecht

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht lekker fruitig, lekker kruidig: een bijzonder gerecht 4 personen
2 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de krielaardappelen schoon en halveer ze. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de paprika in ringen en snipper de sjalotten. Verdeel de sla, paprika en de helft van de sjalot over een schaal. Besprenkel de salade met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Neem de karbonades uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Fruit ondertussen de rest van de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de cranberrycompote, tijm en het water toe. Verwarm nog 1 min. en roer glad. Verdeel het vlees over de borden en schenk er de cranberrysaus over. Serveer met de aardappelen en salade.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Karbonade met cranberry-tijmsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­bo­na­de met cran­ber­ry-tijm­saus

1
1
  • 1 kg kriel

Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 4 ribkarbonades

Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 200 g eikenbladslamelange
  • 3 sjalotten
  • 2 zoete puntpaprika's

Snijd ondertussen de paprika in ringen en snipper de sjalotten. Verdeel de sla, paprika en de helft van de sjalot over een schaal.

4
4
  • 4 el olijfolie

Besprenkel de salade met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Neem de karbonades uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Fruit ondertussen de rest van de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet.

6
6
  • 125 g original cranberry compote
  • 50 ml kraanwater
  • 2 takjes tijm

Voeg de cranberrycompote, tijm en het water toe. Verwarm nog 1 min. en roer glad.

7
7

Verdeel het vlees over de borden en schenk er de cranberrysaus over. Serveer met de aardappelen en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.