Haas­me­dail­lons met cham­pi­gon­saus

Vol van smaak door het spek en de rozemarijn.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vol van smaak door het spek en de rozemarijn. 4 personen
2 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenshaas in plakken, zodat er twee plakken per persoon zijn. Omwikkel elke plak varkenshaas met 1 plakje spek en steek dit vast met een half takje rozemarijn. Bestrooi de medaillons aan beide kanten met peper. Snijd de rest van het spek in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de haasmedaillons in 10 min. goudbruin en gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spekreepjes 3 min. Voeg de peultjes en tomaten toe en roerbak 5 min. tot de peultjes beetgaar zijn. Bereid ondertussen de champignonsaus en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Schep de groenten op de borden. Leg op elk bord 2 haasmedaillons en schep er een beetje champignonsaus over. Serveer met de rest van de saus en de aardappelpuree apart erbij.

variatietip:

Meng voor een mediterrane smaak 50 g fijngesneden zwarte olijven door de aardappelpuree.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Haasmedaillons met champigonsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haas­me­dail­lons met cham­pi­gon­saus

1
1
  • 500 g varkenshaas

Snijd de varkenshaas in plakken, zodat er twee plakken vlees per persoon zijn.

2
2
  • 75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
  • 8 takjes rozemarijn

Omwikkel elke plak varkenshaas met 1 plakje spek en steek dit vast met een half takje rozemarijn.

3
3

Bestrooi de medaillons aan beide kanten met peper. Snijd de rest van het spek in reepjes.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de haasmedaillons in 10 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 400 g peultjes
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de spekreepjes 3 min. Voeg de peultjes en tomaten toe en roerbak 5 min. tot de peultjes beetgaar zijn.

6
6
  • 800 g aardappelpuree met boter
  • 1 zakje champignonsaus

Bereid ondertussen de champignonsaus en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.

7
7

Schep de groenten op de borden. Leg op elk bord 2 haasmedaillons en schep er een beetje champignonsaus over.

8
8

Serveer met de rest van de saus en de aardappelpuree apart erbij.

variatietip:

Meng voor een mediterrane smaak 50 g fijngesneden zwarte olijven door de aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.