Pre­mi­um bief­stuk met bal­sa­mi­co-ho­ning­saus

aardappel-vlees-groente in een zalig zoet jasje

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht aardappel-vlees-groente in een zalig zoet jasje 4 personen
2 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 min. goudbruin en gaar. Kook de erwten 4 min. Voeg de haricots verts toe en kook ze samen in 4 min. beetgaar.
  2. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Snipper ondertussen de sjalot fijn.
  3. Fruit de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en laat tot 1/3 inkoken. Verdeel de groenten over de borden. Leg op elk bord een biefstuk. Schep de balsamico-honingsaus erover en serveer met de aardappelpartjes.

combinatietip:

Lekker met wat blaadjes basilicum.

video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Premium biefstuk met balsamico-honingsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pre­mi­um bief­stuk met bal­sa­mi­co-ho­ning­saus

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 900 g aardappelpartjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 200 g verse doperwten
  • 350 g haricots verts

Kook de erwten 4 min. Voeg de haricots verts toe en kook ze samen in 4 min. beetgaar.

3
3
  • 4 biefstukken

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege.

5
5
  • 1 sjalot

Neem de biefstukken uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Snipper ondertussen de sjalot fijn.

6
6
  • 3 el honing
  • 75 ml aceto balsamico di Modena

Fruit de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en laat tot 1/3 inkoken.

7
7

Verdeel de groenten over de borden. Leg op elk bord een biefstuk. Schep de balsamico-honingsaus erover en serveer met de aardappelpartjes.

combinatietip:

Lekker met wat blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.