Ge­roos­ter­de au­ber­gi­nes met si­naas­ap­pel­dres­sing

De aubergines worden in de oven lekker zacht. De sinaasappeldressing geeft een heerlijk frisse smaak

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De aubergines worden in de oven lekker zacht. De sinaasappeldressing geeft een heerlijk frisse smaak 4 personen
3 105

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de aubergines met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Duw de blaadjes oregano in het vruchtvlees. Bestrooi met weinig zout en besprenkel elke helft met 1 el olie. Bak ca. 45 min. in de oven.
  3. Pers de sinaasappels uit. Kook het sap in een steelpan in tot de helft. Meng het sap met de rest van de olie en de kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de dressing afkoelen.
  4. Snijd de bieslook fijn en hak de pecannoten grof. Leg de aubergines op een schaal en besprenkel met de dressing. Strooi de noten en bieslook erover. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 358 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde aubergines met sinaasappeldressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de au­ber­gi­nes met si­naas­ap­pel­dres­sing

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2
  • 2 aubergines

Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

3

Leg de aubergines met de snijkant naar boven in de ovenschaal.

4
  • 5 g oregano
  • 60 ml olijfolie

Duw de blaadjes oregano in het vruchtvlees. Bestrooi met weinig zout en besprenkel elke helft met 1 el olie. Bak ca. 45 min. in de oven.

5
  • 2 perssinaasappels

Pers de sinaasappels uit. Kook het sap in een steelpan in tot de helft.

6
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el kappertjes

Meng het sap met de olie en kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de dressing afkoelen.

7
  • 10 g bieslook
  • 50 g gezouten pecannoten

Snijd de bieslook fijn en hak de pecannoten grof.

8

Leg de aubergines op een schaal en besprenkel met de dressing. Strooi de noten en bieslook erover.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.