Ri­sot­to met ro­de wijn en slag­room

Risotto zoals je ’m nog nooit eerder at: met biet en azijn. Perfecte combi van zoet en zuur.

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Risotto zoals je ’m nog nooit eerder at: met biet en azijn. Perfecte combi van zoet en zuur. 4 personen
3 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en het spek in stukjes. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het spek 3 min. Voeg de knoflook, ui, biet en azijn toe en bak 8 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Klop ondertussen met een mixer of garde de slagroom lobbig.
  4. Schep de risotto nog 1 keer om en verdeel over de borden. Schep een lepel slagroom erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.766 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met rode wijn en slagroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met ro­de wijn en slag­room

1
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g pancetta

Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en het spek in stukjes.

2
  • 40 g boter
  • 200 g geraspte bietjes
  • 4 el balsamicoazijn

Verhit de helft van de boter in een pan en bak het spek 3 min. Voeg de knoflook, ui, biet en azijn toe en bak 8 min. op middelhoog vuur.

3
  • 200 g risottorijst
  • 120 ml España Tempranillo

Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen.

4
  • 800 ml hete kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

5
  • 80 g Parmezaanse kaas

Rasp de Parmezaanse kaas.

6

Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan.

7
  • 100 ml slagroom

Klop ondertussen met een mixer of garde de slagroom lobbig.

8

Schep de risotto nog 1 keer om en verdeel over de borden. Schep een lepel slagroom erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.