Pan­na cot­ta met rum en ste­ra­nijs in cho­co­la­de­cupjes

Echt feestelijk en lekker fris: chocoladecupjes met fluweelzachte panna cotta

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Echt feestelijk en lekker fris: chocoladecupjes met fluweelzachte panna cotta 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de gelatine 5 min. in een kom met koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng het vanillestokje, merg, de slagroom, suiker en steranijs in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de rum toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost.
  2. Zet de pan in de braadslee in een laag koud water en laat al roerend snel afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vanillestokje en de steranijs en verdeel de panna cotta over de chocolade cups. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
  3. Versier vlak voor het serveren met een steranijs (deze kun je niet eten).

bereidingstip:

Je kunt de panna cotta 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koekast.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 17 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Panna cotta met rum en steranijs in chocoladecupjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­na cot­ta met rum en ste­ra­nijs in cho­co­la­de­cupjes

1
1
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje

Leg de gelatine 5 min. in een kom met koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

2
2
  • 6 steranijsjes
  • 40 g lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml slagroom

Breng het vanillestokje, merg, de slagroom, suiker en steranijs in een steelpan al roerend aan de kook.

3
3
  • 2 el bruine rum

Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de rum toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost.

4
4

Zet de pan in de braadslee in een laag koud water en laat al roerend snel afkoelen tot kamertemperatuur.

5
5
  • 8 chocolade ijscups

Verwijder het vanillestokje en de steranijs en verdeel de panna cotta over de chocolade cups. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

6
6

Versier vlak voor het serveren met een steranijs (deze kun je niet eten).

bereidingstip:

Je kunt de panna cotta 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koekast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.