Mi­ni­wraps met Mexi­caan­se top­ping

Verrassend anders: wraps met pittige garnalen. Frisse ananas en kruiden geven ze een tropisch tintje.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Verrassend anders: wraps met pittige garnalen. Frisse ananas en kruiden geven ze een tropisch tintje. 4 personen
2 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe in een kom. Schenk het kokende water erover en laat 10 min. staan. Boen ondertussen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Pel en snijd de ui in parten. Schil de ananas, snijd het vruchtvlees van de harde kern en snijd in plakjes. Verpak ? van de ananas in vershoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast.
  2. Doe de rest van de ananas met de rode peper met het water, limoenrasp en -sap in de keukenmachine. Voeg de ui, knoflook, komijn, oregano, paprikapoeder, zonnebloemolie en 3/4 van de koriander toe en maal tot marinade. Doe de garnalen in een schaal en schenk er de helft van de marinade over. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Zet ook de rest van de marinade afgedekt in de koelkast. Deze gebruik je als saus.
  3. Neem de garnalen uit de koelkast en laat uitlekken in een vergiet. Laat de saus op kamertemperatuur komen. Verhit de grillpan en gril de ananas 5 min. keer halverwege. Schep de ananas op een bord en dek af met aluminiumfolie. Gril de garnalen 5 min. keer halverwege.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de wraps volgens de aanwijzing op de verpakking op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en verdeel de garnalen en ananas erover. Druppel een beetje saus erover en garneer met de rest van de koriander. Serveer de rest van de saus erbij.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen 4 uur van tevoren marineren.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.603 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Miniwraps met Mexicaanse topping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­wraps met Mexi­caan­se top­ping

1
1
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

2
2
  • 100 ml kokend water
  • 2 limoenen

Snijd het vruchtvlees in stukken en doe in een kom. Schenk het kokende water erover en laat 10 min. staan. Boen ondertussen de limoenen schoon.

3
3
  • 1 ui

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Pel en snijd de ui in parten.

4
4
  • 1 ananas

Schil de ananas, snijd het vruchtvlees van de harde kern en snijd in plakjes.

5
5

Verpak ⅔ van de ananas in vershoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast.

6
6

Doe de rest van de ananas met de rode peper met het water, limoenrasp en -sap in de keukenmachine.

7
7
  • 15 g koriander
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tenen knoflook

Voeg de ui, knoflook, komijn, oregano, paprikapoeder, zonnebloemolie en 3/4 van de koriander toe en maal tot marinade.

8
8
  • 500 g gepelde garnalen

Doe de garnalen in een schaal en schenk de helft van de marinade erover. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

9
9

Zet ook de rest van de marinade afgedekt in de koelkast. Deze gebruik je als saus.

10
10

Neem de garnalen uit de koelkast en laat uitlekken in een vergiet. Laat de saus op kamertemperatuur komen.

11
11

Verhit de grillpan en gril de ananas 5 min. Keer halverwege. Schep de ananas op een bord en dek af met aluminiumfolie.

12
12

Gril de garnalen 5 min. Keer halverwege.

13
13
  • 8 minigourmetwraps

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

14
14

Neem uit de pan en verdeel de garnalen en ananas erover.

15
15

Druppel een beetje saus erover en garneer met de rest van de koriander. Serveer de rest van de saus erbij.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen 4 uur van tevoren marineren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.