Een­den­borst met truf­fel­may­o­nai­se

Dit wildgerecht maak je in slechts 20 minuten.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 min. oventijd
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Dit wildgerecht maak je in slechts 20 minuten. 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd blaadjes salie zeer fijn. Meng de salie en koolzaadolie. Snijd vetkant van eendenborst kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrijk de vleeskant met de salieolie.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de vetkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg de eend in de ovenschaal en bak 5 min. in het midden van de oven.
  3. Neem de eend uit de oven en laat afgedekt 5 min. rusten. Verdeel ondertussen de rucola over een platte schaal. Snijd groene knoflookolijven in plakjes en verdeel erover. Snijd eend in dunne plakjes en leg erop. Serveer met de truffelmayonaise.

bereidingstip:

In plaats van truffelmayonaise kun je ook 2 el citroenmayonaise mengen met 1 tl truffelolie.

bewaartip:

Je kunt de eendenborsten een 1/2 dag van tevoren bereiden en op kamertemperatuur serveren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor het serveren op temperatuur komen en snijd dan pas in plakjes.

video

Een­den­borst be­rei­den

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 19 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 411 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Eendenborst met truffelmayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­den­borst met truf­fel­may­o­nai­se

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 el koolzaadolie
  • 6 blaadjes salie

Snijd blaadjes salie zeer fijn. Meng de salie en koolzaadolie.

3
3
  • 2 eendenborsten

Snijd vetkant van eendenborst kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrijk de vleeskant met de salieolie.

4
4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de vetkant op middelhoog vuur 5 min.

5
5

Draai om en bak nog 1 min. Leg de eend in de ovenschaal en bak 5 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 40 g rucola

Neem de eend uit de oven en laat afgedekt 5 min. rusten. Verdeel ondertussen de rucola over een platte schaal.

7
7
  • 2 el truffelmayonaise
  • 50 g groene knoflookolijven

Snijd knoflookolijven in plakjes en verdeel over de rucola. Snijd eend in dunne plakjes en leg erop. Serveer met de truffelmayonaise.

bereidingstip:

In plaats van truffelmayonaise kun je ook 2 el citroenmayonaise mengen met 1 tl truffelolie.

bewaartip:

Je kunt de eendenborsten een 1/2 dag van tevoren bereiden en op kamertemperatuur serveren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor het serveren op temperatuur komen en snijd dan pas in plakjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.