Pad­den­stoe­len­soep & room­kaas­bal­len

Mooie, heldere soep. De roomkaasballetjes met walnoten en bieslook maken ‘m heel speciaal.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Mooie, heldere soep. De roomkaasballetjes met walnoten en bieslook maken ‘m heel speciaal. 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 2/3 van de paddenstoelen en de kastanjechampignons fijn of hak ze fijn in de keukenmachine. Was de prei. Snijd het donker- en lichtgroene deel in ringen en het witte deel in ragfijne ringen. Breng het water aan de kook met de fijngesneden paddenstoelen en champignons, de groene preiringen, het laurierblaadje en de rozemarijn. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur trekken.
  2. Snijd ondertussen de bieslook fijn en strooi deze op een plat bord. Hak de noten grof en meng in een kom met de roomkaas. Rol van het roomkaasmengsel met droge handen balletjes van Ø 2 cm en rol deze door de bieslook. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd van de resterende paddenstoelenmelange de grote exemplaren in stukken. Laat de kleinere paddenstoelen heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Zeef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de gebakken paddenstoelen en witte preiringen over diepe borden. Schep de hete soep erop. Verdeel de roomkaasballetjes erover en serveer direct.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 68 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelensoep & roomkaasballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­soep & room­kaas­bal­len

1
1
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g paddenstoelen seizoensmelange

Snijd de paddenstoelen en de kastanjechampignons fijn of hak ze fijn in de keukenmachine.

2
2
  • 2 preien

Was de prei. Snijd het donker- en lichtgroene deel in ringen en het witte deel in ragfijne ringen.

3
3
  • 1 liter kraanwater
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje

Breng het water aan de kook met de fijngesneden paddenstoelen en champignons, de groene preiringen, het laurierblaadje en de rozemarijn.

4
4

Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur trekken.

5
5
  • 100 g verse roomkaas naturel
  • 25 g walnoten
  • 25 g bieslook

Snijd ondertussen de bieslook fijn en strooi deze op een plat bord. Hak de noten grof en meng in een kom met de roomkaas.

6
6

Rol van het roomkaasmengsel met droge handen balletjes van Ø 2 cm en rol deze door de bieslook. Bewaar afgedekt in de koelkast.

7
7
  • 150 g paddenstoelen seizoensmelange

Snijd van de paddenstoelenmelange de grote exemplaren in stukken. Laat de kleinere paddenstoelen heel.

8
8
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Zeef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de gebakken paddenstoelen en witte preiringen over diepe borden.

10
10

Schep de hete soep erop. Verdeel de roomkaasballetjes erover en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.