Aard­ap­pel-prei­pu­ree met aman­de­len

Bijgerecht met de zachte smaken van aardappel en prei. De amandelen smaken er lekker crunchy bij.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Bijgerecht met de zachte smaken van aardappel en prei. De amandelen smaken er lekker crunchy bij. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureeknijper
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei op laag vuur 3 min. Neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel droogstomen. Verwarm ondertussen de melk met de rest van de boter in een steelpan.
  2. Stamp de aardappelen fijn of pureer ze met de pureeknijper. Voeg de prei en melk toe en verwarm nog 1 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandelen.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 93 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-preipuree met amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-prei­pu­ree met aman­de­len

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 25 g boter
  • 400 g preien

Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei op laag vuur 3 min. Neem de pan van het vuur.

3
3
  • 150 ml volle melk
  • 25 g boter

Giet de aardappelen af en laat zonder deksel droogstomen. Verwarm ondertussen de melk met de rest van de boter in een steelpan.

4
4

Stamp de aardappelen fijn of pureer ze met de pureeknijper. Voeg de prei en melk toe en verwarm nog 1 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 60 g oven roasted amandelen

Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.