Ro­mi­ge ro­de­kool

De klassieke combinatie: rodekool met appeltjes. Deze versie is extra romig door slagroom.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De klassieke combinatie: rodekool met appeltjes. Deze versie is extra romig door slagroom. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Schil de appels en snijd in parten. Verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  2. Doe het venkelzaad, de kool, appel, azijn en het water in een pan. Verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. koken. Doe de boter en room erbij en kook op laag vuur nog 10 min. Voeg peper en eventueel zout toe.

bereidingstip:

Geen vijzel? Je kunt ook gemalen venkelzaad gebruiken.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Romige rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge ro­de­kool

1
1
  • 2 tl venkelzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

2
2
  • 600 g rodekool
  • 2 friszoete en stevige appels

Snijd de kool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Schil de appels en snijd in parten.

3
3

Verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

4
4
  • 1 el rodewijnazijn
  • 300 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Doe het venkelzaad, de kool, appel, azijn en het water in een pan. Verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook.

5
5

Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. koken.

6
6
  • 30 g boter
  • 125 ml slagroom

Doe de boter en room erbij en kook op laag vuur nog 10 min. Voeg peper en eventueel zout toe.

bereidingstip:

Geen vijzel? Je kunt ook gemalen venkelzaad gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.