Cho­co­bal­le­tjes met ha­ver­mout en ko­kos

De combi koffie en chocolade is een gegarandeerd succes. De havermout zorgt voor een verrassende structuur.

  • nagerecht
  • 30 stuks
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht De combi koffie en chocolade is een gegarandeerd succes. De havermout zorgt voor een verrassende structuur. 30 stuks
3 99

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de studentenhaver 10 sec. in de keukenmachine. Meng de boter, poedersuiker, cacaopoeder, espresso en het vanillearoma erdoor. Schep in een kom en meng de havermout erdoor.
  2. Rol met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Leg de kokos in een diep bord. Rol de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos bedekt zijn. Laat ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer ze bij een kop koffie.

bereidingstip:

Je kunt de balletjes 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Chocoballetjes met havermout en kokos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­bal­le­tjes met ha­ver­mout en ko­kos

1
1
  • 100 g studentenhaver

Maal de studentenhaver 10 sec. in de keukenmachine.

2
2
  • 200 g havermout
  • 1 tl vanillearoma
  • 30 ml espresso
  • 4 el cacaopoeder
  • 120 g poedersuiker
  • 120 g boter

Meng de boter, poedersuiker, cacaopoeder, espresso en het vanillearoma erdoor. Schep in een kom en meng de havermout erdoor.

3
3

Rol met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot.

4
4
  • 55 g gemalen kokos

Doe het kokos in een diep bord. Rol de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos bedekt zijn. Laat ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

5
5

Serveer ze bij een kop koffie.

bereidingstip:

Je kunt de balletjes 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.