Lauw­war­me pad­den­stoe­len­sa­la­de

Een feestje om alleen al naar te kijken: aardse paddenstoelen met knapperige asperges en gebakken kwarteleitjes.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Een feestje om alleen al naar te kijken: aardse paddenstoelen met knapperige asperges en gebakken kwarteleitjes. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood in blokjes van 1 x 1 cm en verdeel over de ovenschaal. Doe de extra vierge olijfolie, knoflook, dragon en peterselie in het bakje van de staafmixer en maal tot kruidenolie. Besprenkel de broodblokjes met 1 el kruidenolie en bak ze in ca. 15 min. in de oven knapperig. Schep de croutons halverwege om.
  2. Verwijder ondertussen 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges 4 min. en giet af. Snijd de grote paddenstoelen in stukken, laat de rest heel. Verhit de rest van de kruidenolie in een wok en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit ondertussen de milde olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin voorzichtig de kwarteleitjes, zodat de dooiers heel blijven. Leg de asperges op een platte schaal. Schep de paddenstoelen erop en leg de eitjes er voorzichtig op. Bestrooi met de croutons.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 171 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme paddenstoelensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me pad­den­stoe­len­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 sneetjes pain rustique

Snijd het brood in blokjes van 1 x 1 cm en verdeel over de ovenschaal.

3
3
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g dragon
  • 10 g platte peterselie

Doe de olie, knoflook, dragon en peterselie in het bakje van de staafmixer en maal tot kruidenolie.

4
4

Besprenkel de broodblokjes met 1 el kruidenolie en bak ze in ca. 15 min. in de oven knapperig. Schep de croutons halverwege om.

Croutons maken

Instructievideo

01:14 min.

5
5
  • 500 g groene asperges

Verwijder ondertussen 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges 4 min. en giet af.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

6
6
  • 150 g paddenstoelen seizoensmelange
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snijd de grote paddenstoelen in stukken, laat de rest heel.

7
7

Verhit de rest van de kruidenolie in een wok en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 1 el milde olijfolie
  • 8 kwarteleieren

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin voorzichtig de kwarteleitjes, zodat de dooiers heel blijven.

9
9

Leg de asperges op een platte schaal. Schep de paddenstoelen erop en leg de eitjes er voorzichtig op. Bestrooi met de croutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.