Kerst­boom­ra­gout­bak­jes met pu­ree uit de oven

In 10 minuten staat dit kerstige bijgerecht in de oven. En net zo snel zijn ze op.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht In 10 minuten staat dit kerstige bijgerecht in de oven. En net zo snel zijn ze op. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwarm de aardappelpuree 2 min. op vol vermogen in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de bieslook fijn. Schep de uitgelekte mais en bieslook door de puree. Verdeel over de ragoutbakjes. Bestrooi met de kaas en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de ragoutbakjes 4 uur van tevoren vullen. Bak ze vlak voor het serveren.

variatietip:

Gebruik voor extra kleur een blikje Mexicaanse groente in plaats van mais.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kerstboomragoutbakjes met puree uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­boom­ra­gout­bak­jes met pu­ree uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • 250 g aardappelpuree met boter

Verwarm de aardappelpuree 2 min. op vol vermogen in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 25 g bieslook
  • 150 g mais

Snijd de bieslook fijn. Schep de uitgelekte mais en bieslook door de puree.

4
4
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 4 luchtige ragoutbakjes in kerstboomvorm

Verdeel over de ragoutbakjes. Bestrooi met de kaas en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de ragoutbakjes 4 uur van tevoren vullen. Bak ze vlak voor het serveren.

variatietip:

Gebruik voor extra kleur een blikje Mexicaanse groente in plaats van mais.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.