Pen­ne met mi­ni­groen­te, to­maat en ba­si­li­cum

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de ui 3 min. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de peper met de knoflook toe aan de ui.
  2. Voeg de tomatenblokjes en haricots verts uit de verpakking van de minigroente toe en breng aan de kook. Laat 4 min. op laag vuur koken. Snijd de maiskolfjes in stukjes van 1 cm, voeg samen met de bimi toe en laat nog 3 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de saus. Snijd basilicum grof. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het basilicum en de geraspte Parmezaanse kaas.

variatietip:

Maak een dubbele hoeveelheid pastasaus en serveer deze de volgende dag als soep. Voeg dan nog 1 blik tomatenblokjes en 1 liter groentebouillon toe (4 personen).

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Penne met minigroente, tomaat en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met mi­ni­groen­te, to­maat en ba­si­li­cum

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de ui 3 min.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
4

Voeg de peper samen met de knoflook toe aan de ui.

5
5
  • 400 g minigroente van de maand (haricots verts, bimi, minimaiskolfjes, rode peper)
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes en haricots verts uit de verpakking van de minigroente toe en breng aan de kook. Laat 4 min. op laag vuur koken.

6
6

Snijd de maiskolfjes in stukjes van 1 cm, voeg samen met de bimi toe en laat nog 3 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 300 g penne

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de saus.

8
8
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 g basilicum

Snijd het basilicum grof. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het basilicum en de geraspte Parmezaanse kaas.

variatietip:

Maak een dubbele hoeveelheid pastasaus en serveer deze de volgende dag als soep. Voeg dan nog 1 blik tomatenblokjes en 1 liter groentebouillon toe (4 personen).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.