Cur­ry van mi­ni­groen­te met kip

Deze curry breng je makkelijk op smaak met de currypasta.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Deze curry breng je makkelijk op smaak met de currypasta. 4 personen
2 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ui in halve ringen en de kip in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de kip en currypasta toe en bak 3 min. mee.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rode peper samen met de haricots verts uit de verpakking van de minigroente en kokosmelk toe aan de currypasta. Breng aan de kook en laat 4 min. koken.
  3. Halveer de maiskolfjes in de lengte en voeg samen met de bimi toe en laat nog 2 min. koken. Snijd het steeltje van de andere rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
  4. Snijd koriander grof. Garneer de curry met de rodepeperringetjes en bestrooi met de koriander. Serveer met de rijst.

serveertip:

Lekker met een partje limoen.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Curry van minigroente met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry van mi­ni­groen­te met kip

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g kipfilet
  • 2 uien

Snijd ui in halve ringen en de kip in stukjes.

3
3
  • 2 el milde Indiase currypasta
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de kip en currypasta toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, bimi, minimaiskolfjes, rode peper)

Voeg de rode peper samen met de haricots verts uit de verpakking van de minigroente en kokosmelk toe aan de currypasta.

6
6

Breng aan de kook en laat 4 min. koken.

7
7

Halveer de maiskolfjes in de lengte en voeg samen met de bimi toe en laat nog 2 min. koken.

8
8
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de andere rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

9
9
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof. Garneer de curry met de rodepeperringetjes en bestrooi met de koriander. Serveer met de rijst.

serveertip:

Lekker met een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.