Kropsla­soep met ge­roos­ter­de pa­pri­ka en knof­look­bruschet­ta's

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Paprika's wassen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Van bol knoflook topje afsnijden en knoflook naast paprika op bakplaat leggen. 1 Eetlepel olie in knoflook scheppen. In midden van oven paprika's ca. 20 minuten roosteren tot vel zwart geblakerd is en knoflook gaar geroosterd. Paprika's ca. 10 minuten afgedekt in kom laten rusten. Knoflook iets laten afkoelen.Teentjes knoflook uit bol halen en boven kommetje uitpersen. Knoflook met 2 à 3 eetlepels olie tot smeuïge puree roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Paprika's halveren. Velletjes en zaadjes verwijderen en paprika's in lange, dunne reepjes snijden. Paprika in kommetje doen en 1 eetlepel olie erdoor scheppen.Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Uit 1 slakrop geel hartje nemen en bewaren. Rest van sla wassen, uitslaan en in grove repen snijden. In soeppan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en 2 theelepels knoflookpuree ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten. Aardappelblokjes ca. 1 minuut al omscheppend meebakken. Sla erdoor scheppen en al omscheppend laten slinken. 1 Liter water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten koken. Pureren met staafmixer en op smaak brengen met ca. 1 eetlepel zout en royaal peper. Soep tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Grillpan gloeiend heet laten worden. Soep opnieuw zachtjes verwarmen. Kapjes schuin van stokbrood snijden en stokbrood schuin in 8 lange plakken snijden. Plakken dun bestrijken met rest van olie en in porties in grillpan in ca. 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren. Bestrijken met knoflookpuree en bestrooien met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en in midden bergje van paprikareepjes maken. Slahartje in dunne reepjes snijden en over paprika strooien.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.