Avo­ca­do-zalm­sa­la­de

Zwoele zomeravonden vragen om een maaltijd als deze salade, die ook nog eens heel goed voor je is.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zwoele zomeravonden vragen om een maaltijd als deze salade, die ook nog eens heel goed voor je is. 2 personen
3 71

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelblokjes in ca. 6 min. beetgaar. Snijd intussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een wok, roerbak de zalm ca. 4 min.
  2. Schil de avocado en snijd in blokjes. Spoel de aardappelblokjes in een zeef af onder kous water. Roer in een kom dressing en crème fraîche door elkaar. Meng de aardappelblokjes, zalm en avocado door de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Avocado-zalmsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do-zalm­sa­la­de

1
1
  • 450 g aardappelblokjes
  • 200 g zalmfilets
  • 2 el olijfolie

Kook de aardappelblokjes in ca. 6 min. beetgaar. Snijd intussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een wok, roerbak de zalm ca. 4 min.

2
2
  • 50 g pestodressing
  • ½ bekertje crème fraîche
  • 1 avocado

Schil de avocado en snijd in blokjes. Spoel de aardappelblokjes in een zeef af onder kous water. Roer in een kom dressing en crème fraîche door elkaar. Meng de aardappelblokjes, zalm en avocado door de dressing.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.