Bas­ma­ti­rijst met saf­fraan en ho­ning

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 6

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uien pellen en fijn snipperen. In hapjespan boter smelten en uien, gemberpoeder en nootmuskaat ca. 3 minuten op zacht vuur fruiten. Bouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl water toevoegen en bouillon aan kook brengen.Rijst toevoegen en in ca. 15 minuten op zacht vuur afgedekt gaarkoken. Rijst met vork doorroeren, kaneelstokjes en kruidnagels verwijderen en rijst op smaak brengen met peper. Rijst nog even uit laten dampen. Lekker bij oosterse (kip- en groente)gerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.