Kip Te­riy­a­ki met wil­de rijst en oos­ter­se sa­la­de.

  • hoofdgerecht
  • 3 personen
  • 800 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 3 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Teriyaki-marinade (1 eetlepel apart houden voor dressing) in schaal of diep bord schenken en kipfilets erin leggen. Schaal met kip in koelkast zetten en minimaal 2 uur marineren, halverwege keren.Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en in ca. 10 minuten gaarkoken. In schaal 3 eetlepels olie, citroensap, achtergehouden Teriyaki-marinade en peper tot dressing kloppen. Sperziebonen afgieten en met taugé door dressing scheppen. Laten afkoelen.
  2. In pan met ruim kokend water rijst ca. 8 minuten koken, afgieten en ca. 5 minuten laten staan. Intussen kipfilets uit marinade nemen (marinade bewaren). In koekenpan rest van olie verhitten en kip rondom bruin bakken. Marinade toevoegen en kip in ca. 10 minuten op matig vuur gaar laten worden. Sperziebonensalade over drie borden verdelen en rijst ernaast scheppen. Kipfilets in schuine plakken snijden en op rijst leggen. Rest van ingekookte marinade over kip scheppen. Bestrooien met seroendeng.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.