Ei­er­cur­ry

Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen.

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen. 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze even schrikken en afkoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de ui ca. 3 min. Bak de laurier, knoflook, koriander, en komijn al omscheppend mee. Strooi de kurkuma erover. Voeg de tomaten met vocht toe.
  3. Breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Pel de eieren, halveer ze en verwarm ze 5 min. in de curry. Knip de koriander fijn boven de curry. Serveer met basmatirijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Eiercurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­er­cur­ry

1
1
  • 8 eieren
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze even schrikken en afkoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el gemalen koriander*
  • 1 tl komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 400 g gepelde tomaten

Verhit de olie in een wok en bak de ui ca. 3 min. Bak de laurier, knoflook, koriander, en komijn al omscheppend mee. Strooi de kurkuma erover. Voeg de tomaten met vocht toe.

3
3
  • ½ tl cayennepeper
  • 4 takjes koriander

Breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Pel de eieren, halveer ze en verwarm ze 5 min. in de curry. Knip de koriander fijn boven de curry. Serveer met basmatirijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.