Ri­sot­to met raap­ste­len en ru­co­la

Wat Parmezaanse kaas erover en klaar is je groene voorjaarsrisotto .

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Wat Parmezaanse kaas erover en klaar is je groene voorjaarsrisotto . 2 personen
2 50

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen en laat ze uitlekken, snijd ze grof. Pel de ui en knoflook, snipper ze fijn. Snijd de rucola grof.
  2. Verhit de boter in een braadpan. Bak de ui in ca. 5 min zacht, maar niet bruin. Bak de knoflook en rijst kort mee. Voeg de raapstelen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.
  3. Kook de rijst onafgedekt in ca. 5 min. gaar, roer af en toe door. Schep de rucola erdoor en warm kort mee. Breng op smaak met peepr en eventueel zout. Serveer met (versgeraspte) parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met raapstelen en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met raap­ste­len en ru­co­la

1
1
  • 200 g raapstelen
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 30 g rucola

Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen en laat ze uitlekken, snijd ze grof. Pel de ui en knoflook, snipper ze fijn. Snijd de rucola grof.

2
2
  • 2 el roomboter
  • 150 g risottorijst
  • ¾ kippenbouillontablet
  • 250 ml water

Verhit de boter in een braadpan. Bak de ui in ca. 5 min zacht, maar niet bruin. Bak de knoflook en rijst kort mee. Voeg de raapstelen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.

3
3

Kook de rijst onafgedekt in ca. 5 min. gaar, roer af en toe door. Schep de rucola erdoor en warm kort mee. Breng op smaak met peepr en eventueel zout. Serveer met (versgeraspte) parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.