Kip­fi­let met cham­pig­non-pes­to­saus

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 105

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. In pan champignons met wijn afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes koken, af en toe roeren. In steelpan 20 g boter smelten. Bloem erdoor roeren en al roerend 30 seconden laten pruttelen. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Pan van vuur nemen. Knoflook pellen en boven saus uitpersen. Pesto erdoor roeren. Champignons uit vocht nemen en met yoghurt en kaas door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper.
  2. Kipfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten en kipfilets in ca. 10 à 15 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Intussen champignonsaus zachtjes door en door verwarmen. Vier borden voorverwarmen.Kip op warme borden leggen en saus erover scheppen. Peterselie erboven fijnknippen. Serveren met (groene) lintmacaroni en frisse salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.