Wild­zwijn­ge­braad met wit­lof en peer­tjes

Bijzonder gerecht voor een bijzondere gelegenheid, met uitgesproken smaken.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bijzonder gerecht voor een bijzondere gelegenheid, met uitgesproken smaken. 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.Verhit de boter in een wok en roerbak het witlof 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap, de honing en suiker toe aan het witlof. Schep het witlofmengsel in de ovenschaal en leg het vlees erop, houd de peertjes achter. Laat in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar worden.
  3. Haal het vlees uit de ovenschaal en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Halveer ondertussen de peertjes, leg ze op het witlof en zet 5 min. terug in de oven. Verwijder het elastiek en snijd het vlees in dunne plakken. Serveer met het witlof en de peertjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Wildzwijngebraad met witlof en peertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wild­zwijn­ge­braad met wit­lof en peer­tjes

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 8 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.

3
  • 30 g boter

Verhit de boter in een wok en roerbak het witlof 5 min. op middelhoog vuur.

4
  • 1 perssinaasappel
  • 1 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el honing

Pers de sinaasappel uit en voeg het sap, de honing en suiker toe aan het witlof.

5
  • 1 mals wildzwijngebraad met stoofpeertjes

Schep het witlofmengsel in de ovenschaal en leg het vlees erop, houd de peertjes achter. Laat in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar worden.

Tip: Het vlees hoeft niet gekeerd te worden.

6

Haal het vlees uit de ovenschaal en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

7

Halveer ondertussen de peertjes, leg ze op het witlof en zet 5 min. terug in de oven.

8

Verwijder het elastiek en snijd het vlees in dunne plakken. Serveer met het witlof en de peertjes.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.