Mos­se­len met ci­der en room en mi­ni­groen­te

Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat staan in koud water staan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de rest van de groenten in 3 stukken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 min. mee. Voeg de groenten toe. Voeg de appelcider en kookroom toe en breng aan de kook.
  3. Laat de mosselen uitlekken. Doe de mosselen in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig zodat de onderste mosselen boven komen.
  4. Haal de pan van het vuur. Gooi dichte mosselen weg. Schep de open mosselen en groenten met de schuimspaan in een schaal. Schenk het kookvocht erover. Snijd de selderij fijn. Bestrooi de mosselen ermee en serveer direct.

variatietip:

In plaats van appelcider kun je ook droge witte wijn gebruiken.

combinatietip:

Lekker met boule beurre (brood).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 793 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mosselen met cider en room en minigroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­se­len met ci­der en room en mi­ni­groen­te

1
  • 4 kg mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat staan in koud water.

2
  • 2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, bimi, minimaiskolfjes, rode peper)

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

3

Snijd de rest van de groenten in 3 stukken.

Tip: In plaats van het minigroentepakket kun je ook losse haricots verts, bimi, minimaiskolfjes en rode pepers gebruiken.

4
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

5
  • 20 g boter

Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 min. mee. Voeg de groenten toe.

Tip: Heb je geen pan die groot genoeg is voor 4 kg mosselen? Maak het gerecht dan in 2 pannen.

6
  • 80 ml kookroom
  • 80 ml appelcider

Voeg de appelcider en kookroom toe en breng aan de kook.

Tip: In plaats van appelcider kun je ook 80 ml droge witte wijn gebruiken.

7

Laat de mosselen uitlekken.

8

Doe de mosselen in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig zodat de onderste mosselen boven komen.

9

Haal de pan van het vuur. Gooi dichte mosselen weg. Schep de open mosselen en groenten met de schuimspaan in een schaal. Schenk het kookvocht erover.

10
  • 40 g selderij

Snijd de selderij fijn. Bestrooi de mosselen ermee en serveer direct.

Tip: Lekker met boule beurre (brood).

11

Bon appétit!

variatietip:

In plaats van appelcider kun je ook droge witte wijn gebruiken.

combinatietip:

Lekker met boule beurre (brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.