Kerst­bal­le­tjes met ge­smol­ten kaas

Gehaktballetjes met vanbinnen een verrassing. Gestoofd in tomaten-basilicumsaus.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gehaktballetjes met vanbinnen een verrassing. Gestoofd in tomaten-basilicumsaus. 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de port salut in stukjes. Was de prei en snijd zo fijn mogelijk.Meng het gehakt in een kom met de prei, ketchup, het ei, paneermeel, zout en wat peper. Draai met natte handen ballen ter grootte van een golfbal.Maak met je duim een holte in de ballen, duw er een stukje kaas in en bedek met gehakt.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en braad de ballen in 15 min. goudbruin en gaar. Breng in een hapjespan de tomaten en passata aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Roer vlak voor het serveren de balletjes en het basilicum door de tomatensaus.

bewaartip:

Je kunt de balletjes 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar in de saus afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.083 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kerstballetjes met gesmolten kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­bal­le­tjes met ge­smol­ten kaas

1
  • 80 g port salut
  • 1 prei

Snijd de port salut in 20 stukjes. Was de prei en snijd zo fijn mogelijk.

2
  • 600 g half-om-halfgehakt
  • 1 el ketchup
  • 50 g paneermeel
  • 1 tl zout
  • 1 ei

Meng het gehakt in een kom met de prei, ketchup, het ei, paneermeel, zout en wat peper. Draai met natte handen ballen ter grootte van een golfbal.

3

Maak met je duim een holte in de ballen, duw er een stukje kaas in en bedek met gehakt.

4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en braad de ballen in 15 min. goudbruin en gaar.

5
  • 400 g cherrytomaten
  • 720 ml passata di pomodoro

Breng in een hapjespan de tomaten en passata aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

6
  • 15 g basilicum

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Roer vlak voor het serveren de balletjes en het basilicum door de tomatensaus.

7

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de balletjes 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar in de saus afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.